UvA/HvA RDM Programma

De Bibliotheek, ICT Services, Academische Zaken en O2 werken in het programma UvA/HvA RDM Support samen aan het opzetten van structurele voorzieningen die goed onderzoeksdatamanagement vereenvoudigen.

RDM Beleid

Het onderdeel RDM Beleid wordt geleid door Academische Zaken en O2. Het richt zich op het opstellen van eenduidige gedragsregels voor alle UvA- en HvA-medewerkers die met onderzoeksdata omgaan.

RDM Ondersteuning

Het project RDM Ondersteuning, afgesloten in juni 2015, werd geleid door de Bibliotheek UvA/HvA. Het richtte zich op het opzetten van efficiënte on- en offline ondersteuning van onderzoekers, en goede training van alle betrokkenen.

RDM Opslag

Het afgesloten project RDM Opslag werd geleid door ICT Services. Het richtte zich op het opzetten van faciliteiten voor het beheren en delen van data tijdens lopend onderzoek.

RDM Repository

Het afgesloten project RDM Repository werd geleid door de Bibliotheek UvA/HvA. Het richtte zich op het opzetten van een repository voor het archiveren en publiceren van onderzoeksdata uit afgerond onderzoek.

RDM Dienst

Het project RDM Dienst is de opvolger van de afgesloten projecten RDM Opslag en RDM Repository, en wordt geleid door de Bibliotheek UvA/HvA. Het richt zich op het opzetten van een repository voor het opslaan en delen van onderzoeksdata tijdens onderzoek, en het archiveren en publiceren van onderzoeksdata uit afgerond onderzoek.

Organisatie

Het programma staat onder leiding van een programmaraad onder voorzitterschap van Maria Heijne, directeur Bibliotheek UvA/HvA. De andere leden van de programmaraad zijn Babs van den Bergh (hoofd Academische Zaken), Eldrid Bringmann (hoofd O2), Bert Voorbraak (directeur ICT Services), Renze Brandsma (sectorhoofd Digitale Diensten Bibliotheek UvA/HvA) en Paul Boersma (FGw). Programmamanager is Driek Heesakkers (Bibliotheek UvA/HvA).

Een klankbordgroep voorziet het programma gevraagd en ongevraagd van advies. Leden van de klankbordgroep zijn Anne Eskes (coördinator ACHIEVE en senior onderzoeker HvA), Bea Krenn (hoofd Research Funding bij Innovation Exchange Amsterdam), Cees de Laat (hoogleraar Systems & Network Engineering Lab FNWI), Jaap Murre (hoogleraar Brain & Cognition, FMG), Julia Noordegraaf (hoogleraar Erfgoed &  Digitale cultuur FGw), Marco Teunisse (coördinator Technische Onderzoeksondersteuning FMG) en Vladimir Stissi (hoogleraar Klassieke archeologie en kunstgeschiedenis der Oudheid, FGw).

Elk project heeft een eigen projectmanager en stuurgroep. UvA- en HvA-onderzoekers zijn als meedenkers en testers nauw bij het programma betrokken.

Doorlooptijd

Het programma is in september 2013 gestart en loopt tot medio 2017.

Contact

  • dhr. drs. H.J. (Driek) Heesakkers

    Programmamanager RDM Programma

    H.J.Heesakkers@uva.nl | T: 0205254966

    Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door  RDM support

23 augustus 2016