Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Rechten

De licentie op een dataset bepaalt wat een ander met jouw dataset mag doen en wat jij mag doen met de dataset van een ander.

Licenties

Als je zelf data publiceert, maak je met behulp van een licentie duidelijk wat een ander met jouw data wel en niet mag. Het verdient aanbeveling om de licentie duidelijk zichtbaar te maken op de webpagina waar je data gedownload kunnen worden en, zo mogelijk, ook in elk van de databestanden zelf op te nemen.

Als je een dataset heeft gevonden die je voor je eigen onderzoek of in je onderwijs wilt gebruiken, zijn de gebruiksvoorwaarden van deze dataset van belang. Je vindt de licentie doorgaans in de beschrijving van de dataset op de website van het data-archief. 

Hergebruik

Je kunt een bestaande dataset met een andere bestaande dataset combineren, of aanvullen met zelf verzamelde data. Als je de resulterende dataset voor hergebruik ter beschikking wilt stellen, dien je rekening te houden met de licentie(s) van de oorspronkelijke dataset(s) die je gebruikt hebt. De licentie die je kiest, mag niet beperkter zijn dan de licentie van de oorspronkelijke dataset(s).

Meer informatie