Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

DMPonline

DMPonline is een online tool waarmee je als onderzoeker je datamanagementplannen eenvoudig kunt schrijven, bewerken, delen en bewaren.

In een datamanagementplan (DMP) beschrijf je welke data je gaat verzamelen, hoe je de data tijdens het project opslaat en beheert, en wat er na afloop van het project met de data gebeurt.

Onderzoeksfinanciers verwachten steeds vaker dat je een DMP invult voor je onderzoeksproject. Ook volgens de algemene richtlijnen voor research data management hoor je voor elk project een DMP te schrijven. Met DMPonline kun je eenvoudig aan deze eisen voldoen.

Inloggen

  1. Ga naar DMPonline en klik op Sign in with institutional credentials.
  2. Vul de naam in van je organisatie en selecteer UvA of HvA.
  3. Vul de gegevens van je UvAnetID of HvAID in.
  4. Log eenmalig in met je DMPonline-account of maak een nieuw DMPonline-account aan. In het vervolg is inloggen met je UvAnetID of je HvAID voldoende.

Een DMP aanmaken

  1. Klik bovenin op Create plans.
  2. Geef een titel op in het bovenste veld.
  3. Als je financier een DMP-template heeft in DMPonline, selecteer deze in het derde veld. Wil je het algemene UvA- of HvA-template gebruiken? Geef aan dat er geen financier geassocieerd is met je DMP.
  4. Klik op Create plan.

De algemene UvA- en HvA-templates kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingevuld.

Een DMP delen

Je kunt je DMP delen onder het tabblad Share als je aan het plan werkt, of door in My Dashboard te klikken op Actions en dan op Share. Je vult het emailadres in van de persoon met wie je je plan wilt delen en selecteert de bevoegdheden die deze persoon krijgt.

Een gedeeld DMP bekijken

Als iemand een DMP met je deelt, ontvang je een email met een link naar DMPonline. Wanneer je al een DMPonline-account hebt, krijg je na op de link te klikken eerst een foutmelding. Die mag je negeren – je kunt gewoon inloggen, en krijgt in My Dashboard het gedeelde DMP te zien. Wanneer je nog geen DMPonline-account hebt, krijg je automatisch het verzoek om een account aan te maken.

Ondersteuning

Voor ondersteuning bij het schrijven van je datamanagementplan kun je terecht bij je data steward. Deel je plan met je data steward zoals hierboven beschreven staat. Je kunt ook gebruik maken van de functie Request expert feedback onder het gelijknamige tabblad. In dat geval kijkt iemand van RDM Support naar je plan.