Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Om je te helpen het maximale uit UvA/HvA figshare te halen, is een aantal handleidingen beschikbaar.

Toegang

Alle onderzoekers van UvA en HvA hebben toegang tot UvA/HvA figshare. Om veiligheidsredenen is twee-factor authenticatie (2FA) nodig: je logt in met je UvAnetID of HvAID, en bevestigt bij elke inlog je identiteit door middel van een code die je op je telefoon ontvangt.

Data opslaan en publiceren

In UvA/HvA figshare kun je je onderzoeksdata en gerelateerde bestanden veilig opslaan. In onderstaande handleiding vind je alles wat je moet weten over het creëren van items, het uploaden van bestanden en het publiceren van items.

Om een item snel te kunnen terugvinden zijn de kenmerken (of: metadata) die je aan een item geeft cruciaal. In de metadata-handleiding worden de verschillende velden die je in het uploadscherm tegenkomt, uitgelegd.

Data delen

Je kunt UvA/HvA figshare gebruiken om bestanden met anderen te delen, of zij nu wel of niet bij UvA/HvA werkzaam zijn. Hiervoor gebruik je Projecten. In de handleiding voor  Projecten worden alle ins and outs van Projecten in UvA/HvA figshare beschreven.

Je bent de 'manager' van alle Projecten die je in UvA/HvA figshare creëert. Om snel te kunnen opzoeken wat je kunt doen en hoe je dat doet, gebruik je onderstaand 'uittreksel uit de volledige handleiding Projecten dat specifiek gaat over het management van Projecten.

Als Project manager kun je twee rollen toewijzen aan mensen die je voor je Project uitnodigt: viewer en collaborator. Omdat de mensen die je uitnodigt figshare mogelijk nog niet kennen, hebben we een korte handleiding voor beide rollen gemaakt. Elk van deze kun je e-mailen aan de mensen die je uitnodigt, al naar gelang de rol die je hen in jouw Project gegeven hebt.

Ondersteuning

Heb je een vraag die in deze handleidingen niet beantwoord wordt? Neem contact op met je data steward of RDM Support.