Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
UvA/HvA figshare

Toegang tot UvA/HvA figshare

Om veiligheidsredenen is voor toegang tot UvA/HvA figshare twee-factor authenticatie (2FA) nodig: je logt in met je UvAnetID of HvAID, en bevestigt bij elke inlog je identiteit door middel van een code die je op je telefoon ontvangt.

Nieuwe gebruikers

Om inlogcodes te ontvangen via sms of de tiqr app dien je je telefoon aan je UvA- of HvA-account te verbinden. Dit is een eenmalige actie, vóórdat je voor het eerst op UvA/HvA figshare inlogt. Wat je moet doen, staat beschreven in de flyers hieronder. Je kunt kiezen tussen smsjes en de tiqr app.

Telefoon activeren voor sms (pdf-bestand) Telefoon activeren voor tiqr app (pdf-bestand)

Activeerpagina SURFconext

Nadat je een eenmalige activeercode ontvangen hebt, breng je een bezoek aan de servicedesk in een UvA-bibliotheek of op een HvA-campus om je telefoon te activeren voor twee-factor authenticatie. Men zal je vragen om een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs) te laten zien, zodat men je identiteit kan vaststellen. Let op: de activeercode verloopt na 14 dagen.

De servicedesk kan je ook helpen als je een probleem tegenkomt bij het activeren van je telefoon.

SURFsecureID: veelgestelde vragen (Engelstalig)

Inloggen

Doorloop, voordat je voor de eerste maal inlogt, de stappen die nodig zijn om je telefoon aan je UvAnetID of HvAID te koppelen (zie hierboven: Nieuwe gebruikers). Om in te loggen:

  1. ga naar https://uvaauas.figshare.com/;
  2. klik op de rode Login-knop in de rechter bovenhoek van je scherm;
  3. selecteer je instelling;
  4. log in met je UvAnetID of HvAID;
  5. druk op de knop 'Stuur code';
  6. vul de code in die je via je telefoon (sms of Tiqr app) ontvangt;
  7. druk op 'Code verifiëren';
  8. je bent ingelogd.

Wijzigen telefoonnummer

Als je telefoonnummer verandert, verwijder je eerst je oude telefoonnummer uit de SURFconext administratie. Daarvoor ga je naar de SURFconext website. Kies je instelling, en log in met UvAnetID of HvAID. Je ziet welk telefoonnummer voor jou geregistreerd is en kunt dat verwijderen. Vervolgens doorloop je het registratieproces opnieuw voor je nieuwe telefoonnummer.

SURFconext website

Bescherming persoonsgegevens

Inloggen gebeurt binnen SURFconext. Je telefoonnummer wordt niet gedeeld met figshare.

Duur van je toegang

Je toegang tot UvA/HvA figshare is gekoppeld aan je dienstverband: als je de UvA of HvA verlaat, eindigt je toegang 90 dagen na je uitdiensttreding (tegelijk met bijv. je toegang tot je UvA- of HvA-mailbox). Je account in UvA/HvA figshare wordt vanaf dat moment beheerd door de data steward van je faculteit of onderzoeksgroep.

Overzicht van data stewards