Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Alle onderzoekers van UvA en HvA hebben vanaf 28 september 2017 toegang tot UvA/HvA figshare: een systeem voor het veilig opslaan, gecontroleerd delen en publiceren van onderzoeksdata.

UvA/HvA figshare

Data veilig opslaan

In UvA/HvA figshare kun je je onderzoeksdata veilig én bereikbaar opslaan: je bestanden staan op ISO-gecertificeerde servers in Duitsland, en jij kunt erbij vanaf elke computer met internetverbinding.

Data delen met anderen

Via UvA/HvA figshare kun je anderen toegang geven tot één of meer bestanden die jij er hebt opgeslagen. Dat kunnen UvA- of HvA-collega’s zijn, maar ook studenten, collega’s van andere instellingen uit binnen- en buitenland, en partners uit maatschappelijke organisaties of bedrijfsleven.

Data publiceren

Vraagt je onderzoekfinancier of je uitgever om het beschikbaar stellen van je data? Via UvA/HvA figshare kun je je data eenvoudig publiceren, indien nodig onder embargo. Je bestand krijgt een Digital Object Identifier (DOI), een unieke permanente link die je kunt vermelden in artikelen en presentaties.

Toegang tot UvA/HvA figshare

Om veiligheidsredenen is voor toegang tot UvA/HvA figshare twee-factor authenticatie (2FA) nodig: je logt in met je UvAnetID of HvAID, en bevestigt bij elke inlog je identiteit door middel van een code die je op je telefoon ontvangt.

Uitgenodigd voor UvA/HvA figshare?

Alle onderzoekers van UvA en HvA kunnen mensen van binnen en buiten UvA/HvA uitnodigen om data te delen via UvA/HvA figshare Projects.

Werken met UvA/HvA figshare

Om je te helpen het maximale uit UvA/HvA figshare te halen, is een aantal handleidingen beschikbaar.

Eerste hulp bij UvA/HvA figshare

Voor hulp bij het gebruik van UvA/HvA figshare kun je op een aantal plekken terecht.

Figshare?

Figshare LLP is een onafhankelijk bedrijf, waarin investeerder Digital Science Ltd. een minderheidsbelang heeft. Digital Science Ltd. is eigendom van de Duitse Holtzbrinck Publishing Group. Figshare LLP is het bedrijf achter figshare.com én achter figshare for institutions, waarvan UvA/HvA figshare een 'instantie' is.

Alle gegevens en bestanden die medewerkers van UvA en HvA in UvA/HvA figshare plaatsen, zijn en blijven eigendom van UvA en HvA. Als UvA en HvA zouden besluiten op een ander systeem voor data management over te stappen, is Figshare LLP contractueel verplicht aan deze overstap mee te werken.