Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Door je data te publiceren, vergroot je de impact van je onderzoek binnen en buiten je vakgebied. Het kan leiden tot nieuwe (interdisciplinaire) samenwerking, vergemakkelijkt meta-analyses en hergebruik van bestaande data.

Waar?

UvA/HvA figshare is het institutionele data repository van UvA en HvA. In UvA/HvA figshare kun je je data veilig archiveren en publiceren. Elk gepubliceerd item krijgt een Digital Object Identifier (DOI), een unieke permanente link die je kunt vermelden in artikelen en presentaties.

Aandachtspunten

Als je je data gaat publiceren, zijn er een paar zaken die je moet regelen.

Anonimisering
Omdat het niet is toegestaan persoonsgegevens te publiceren, moeten databestanden waarin persoonsgegevens voorkomen, geanonimiseerd worden.

Beschrijving
Data waarvan niet duidelijk is wanneer en hoe ze zijn verzameld, zijn voor anderen (en je toekomstige zelf) onbruikbaar. Daarom dient een dataset beschreven te worden.

Licentie
Door je dataset van een licentie te voorzien, maak je duidelijk wat anderen met jouw dataset wel en niet mogen. De meest gebruikte licentie is CC-BY. Iemand die je dataset hergebruikt is dan verplicht om je naam te vermelden.

Embargo
UvA/HvA figshare biedt je de mogelijkheid om je data  van een embargo te voorzien: gedurende de embargo-periode wordt vaak wel de beschrijving van de dataset gepubliceerd, maar zijn de data zelf niet beschikbaar voor hergebruik door anderen.